Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό ενός εργαστηρίου παραγωγής παξιμαδιών, μπισκότων και παραδοσιακών γλυκισμάτων της Αστυπάλαιας. Το πρόβλημα ήταν η αυξανόμενη ζήτηση για τα παραδοσιακά, ποιοτικά προϊόντα. Οι δραστηριότητες που έγιναν στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνουν την αγορά επιπρόσθετου εξοπλισμού παραγωγής σύγχρονης τεχνολογίας με υψηλότερη παραγωγική ικανότητα. Η εταιρεία αυτοματοποιήθηκε με την απόκτηση του κατάλληλου λογισμικού για τη διαχείριση των πελατών –προμηθευτών, της αποθήκης, καθώς και για τη διεξαγωγή της τιμολόγησης και άλλων λογιστικών λειτουργιών. Τέλος, η επιχείρηση έχει αναπτύξει και εφαρμόζει πρότυπο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000: 2005 (HACCP), με σκοπό την παροχή προϊόντων σταθερής ποιότητας στους καταναλωτές.
Αποτελέσματα έργου
Το εργαστήριο κατάφερε να αυξήσει τη χωρητικότητά του και να επεκτείνει την αγοραστική του δύναμη σε άλλες αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους και νέες οικογένειες που εγκαταστάθηκαν στο νησί. Μέσα από την προβολή των τοπικών γεύσεων της Αστυπάλαιας, διαφημίζεται το νησί με σκοπό την αύξηση του τουρισμού όχι μόνο τους θερινούς μήνες άλλα και τους χειμερινούς. Τα προϊόντα έχουν γίνει πλέον γνωστά στους σεφ και έχουν γραφεί πολλά σχετικά άρθρα σε διάφορα περιοδικά.
Σχετικά με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η επιχείρηση, τα περισσότερα προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς. Για τον λόγο αυτό, η επένδυση βοήθησε έμμεσα τους τοπικούς παραγωγούς για περαιτέρω ανάπτυξη και απασχόληση επιπλέον προσωπικού.
Περισσότερα στοιχεία
Περιοχή:
Αστυπάλαια, Νότιο Αιγαίο
Προγραμματική Περίοδος:
2014-2020
Περιοχή Εστίασης:
6β Κοινωνική ένταξη και τοπική ανάπτυξη
Μέτρο:
6.4
Διάρκεια Έργου:
26/10/2010 – 7/09/2016
Εκπρόσωπος Επικοινωνίας:
Δημήτρης Πετρίδενας
Website:
www.eliana-bakery.gr