Ο Οργανισμός Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (FAO) συγκαλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Γεωργία κάθε δύο χρόνια, μεταξύ των συνόδων της Περιφερειακής Διάσκεψης για την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με φιλοξενία από τη Βουδαπέστη, η 42η σύνοδος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Γεωργία για τα θέματα που σχετίζονται με την ΚΑΠ. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγροδιατροφική αλυσίδα και οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης σχετικά με τα ευρωπαϊκά συστήματα τροφίμων ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Η διατροφή ήταν ένα εξέχον θέμα λόγω της δυνατότητας για ταυτόχρονη βελτίωση της ανθεκτικότητας της υγείας και του κλίματος μέσω χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και φυτικής βάσης διατροφής. Η ολιστική προσέγγιση της Στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» για τη βιώσιμη κατεύθυνση των συστημάτων τροφίμων διεθνώς, αναφέρθηκε για το ρόλο της στην υποστήριξη της καλύτερης παραγωγής για την αύξηση της πρόσβασης σε ποικίλα και θρεπτικά τρόφιμα. Το LEADER επισημάνθηκε ως αποτελεσματικό εργαλείο για τις χωρικές προσεγγίσεις και την ανάπτυξη της κοινότητας ως προς την προώθηση της τοπικής αλλαγής και την πρόληψη όλων των μορφών υποσιτισμού.
Κοινοποίησέ το