Το έργο αυτό αφορά στον εκσυγχρονισμό και τη μεταγκατάταση του οινοποιοίου Μονεμβασιά Γ. Τσιμπίδη. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου του Οινοποιείου Μονεμβασιάς με στόχο την αναβίωση του οίνου Μαλβάζια στον τόπο γέννησής του. Η ονομασία προέλευσης «ΜΑΛΒΑΖΙΑ» αναφέρεταi στη βυζαντινή πόλη της Μονεμβασιάς. Το Οινοποιείο Μονεμβασιά εμφιάλωσε το κρασί «Μονεμβασιά- Μαλβάζια» 2010 για πρώτη φορά το 2013.
Αποτελέσματα έργου
Τα αποτελέσματα του έργου συνοψίζονται ως εξής:
- Αύξηση της παραγωγής από 200.000 στις 350.000 φιάλες κρασιού ετησίως.
- Δημιουργία δύο νέων θέσεων εργασίας.
- Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα των τροφίμων.
- Διαφοροποίηση και ενίσχυση της απασχόλησης στην ύπαιθρο με έμφαση στο τρίπτυχο “Τουρισμός – Τοπικά Προϊόντα – Ποιότητα”.
- Ενίσχυση της δικτύωσης στην περιοχή της Μονεμβασιάς και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.
- Στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Περισσότερα στοιχεία
Περιοχή:
Βελίες Μονεμβασιάς, Λακωνία
Προγραμματική Περίοδος:
2014-2020
Περιοχή Εστίασης:
6β Κοινωνική ένταξη και τοπική ανάπτυξη
Μέτρο:
Μέτρο 19, LEADER/CLLD
Διάρκεια έργου:
31/01/2013 – 19/09/2018
Εκπρόσωπος επικοινωνίας:
Έλλη Καραμούτσου
Website:
http://www.malvasiawines.gr/default.aspx